Weer compleet van slag: morgen 25 graden en zwaar onweer, zondag nachtvorst




















Zo haalde het onweer vorige week spectaculair uit in Duitsland 

Het weer blijft compleet van slag. Vandaag wordt de zoveelste wisselvallige lentedag met opklaringen en buien. Het is wel vrij warm met temperaturen tot 20 graden. Morgen wordt het zelfs zomers warm: tot 25 graden, maar in de loop van de dag hangt er zwaar onweer in de lucht met mogelijk felle buien en rukwinden en plaatselijk schade. Na een overgangsdag vrijdag wordt het weekend droger maar ook een pak frisser, met zondag zowaar nachtvorst. Ook volgende week zou de lente redelijk fris en wisselvallig blijven.

We beleven momenteel de meest wisselvallige lente in jaren, misschien wel decennia. Na het onderkoelde weekend is het in het midden van deze week zomers warm. Volgens het KMI wordt het vandaag zwaarbewolkt met soms buien, maar in de loop van de dag wordt het grijzer. De maxima liggen tussen 15 graden in de Ardennen en 20 graden in het binnenland. De eerste tekenen van het zware weer zijn al aanwezig met een matige wind en hier en daar al een donderslag.

Zwoel
Na een zachte maar onstuimige nacht wordt het morgen opletten. De bewolking neemt dan langzaam toe. Het wordt ook zwoel met maxima tussen 18 graden aan zee en zelfs 25 in de Kempen. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuid- tot zuidwesten. Later op de dag zal het onweer plaatselijk zwaar uithalen met lokaal veel neerslag en eventueel felle windstoten.

Koud en kans op nachtvorst
Vrijdag wordt een droge overgangsdag. Het wordt ook frisser met maxima tot 15 graden. De matige wind draait al naar het westen. In het weekend zakt het kwik naar maxima rond 13 graden overdag. 's Nachts wordt het ronduit koud met zondagochtend amper een graad of 3 in het centrum. Zeker in Kempen en Ardennen, maar mogelijk ook in het centrum van het land, is de kans op nachtvorst (aan de grond) groot. Ook volgende week houdt het frisse en wisselvallige weer wellicht aan.
 
Zie ook:





Bron: Hln.be 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar