De gemiddelde Amerikaan eet 17 kilo glucose-fructosestroop per jaar, een gevaarlijk ingrediënt dat recent onderzoek gelinkt heeft aan een aanzienlijke daling van de hersenwerking, zowel het geheugen als het leren. De onderzoekers gaan zelfs verder met te zeggen dat de alomtegenwoordige substantie je "dom" kan maken.
Aangezien glucose-fructosestroop aanwezig is in meer dan 90 procent! van de verwerkte voedingsmiddelen, is het genoeg om het tot de 35 pond per jaar te maken. Het is gemakkelijk om te zien dat het gemiddelde dieet serieus van invloed kan zijn op onze geestelijke vermogens.
Slechts één van de gevaarlijke ingrediënten
Dus wat betekent dit voor de Verenigde Staten en andere landen, waar glucose-fructosestroop consumptie snel toeneemt? Buiten de voor de hand liggende kwestie rond het feit, dat organisaties als de FDA dit ingrediënt, en andere, toelaat in de voedselvoorziening, ondanks tal van onderzoeken, die het in verband brengen met een veelheid van problemen, roept het bezorgdheid op over hoe groot de impact van giftige toevoegingen, zoals HFCS (vorm van glucose-fructosestroop), hebben op de mentale capaciteiten van de mens. In overweging genomen dat glucose-fructosestroop maar één van de vele gevaarlijke ingrediënten is, die schade kunnen toebrengen aan je biologische functies, is het belangrijk om de zaak in perspectief te plaatsen.
En het onderzoek is heel duidelijk
Dus wat betekent dit voor de Verenigde Staten en andere landen, waar glucose-fructosestroop consumptie snel toeneemt? Buiten de voor de hand liggende kwestie rond het feit, dat organisaties als de FDA dit ingrediënt, en andere, toelaat in de voedselvoorziening, ondanks tal van onderzoeken, die het in verband brengen met een veelheid van problemen, roept het bezorgdheid op over hoe groot de impact van giftige toevoegingen, zoals HFCS (vorm van glucose-fructosestroop), hebben op de mentale capaciteiten van de mens. In overweging genomen dat glucose-fructosestroop maar één van de vele gevaarlijke ingrediënten is, die schade kunnen toebrengen aan je biologische functies, is het belangrijk om de zaak in perspectief te plaatsen.
En het onderzoek is heel duidelijk
Uitgevoerd door de UCLA en gepubliceerd in het Journal of Physiology, stelde het grensverleggende onderzoek de relatie tussen een dieet met veel HFCS en verminderde werking van de hersenen vast, met name als het gaat om geheugen en leren.
"Onze bevindingen laten zien dat, wat je eet van invloed is op hoe je denkt", verklaarde professor in de neurochirurgie, Fernando Gomez-Pinilla, van de David Geffen School of Medicine aan de UCLA.
"Onze bevindingen laten zien dat, wat je eet van invloed is op hoe je denkt", verklaarde professor in de neurochirurgie, Fernando Gomez-Pinilla, van de David Geffen School of Medicine aan de UCLA.
Glucose-fructosestroop bevat ook kwik
In het verleden is ook ontdekt dat glucose-fructosestroop kwik bevat, een element dat giftig is in alle vormen, en een directe bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid. Hoewel de hoeveelheid kwik in de stof niet duidelijk gebaseerd is op onderzoek, is het gemakkelijk om dit feit te bagatelliseren en te zeggen dat het kwikgehalte een zeer ‘laag’ niveau heeft. In overweging genomen van het feit dat de gemiddelde Amerikaan nu 35 pond glucose-fructosestroop per jaar consumeert (voedsel is slechts één bron van blootstelling aan kwik), wordt het duidelijk, hoeveel in werkelijkheid de blootstelling aan kwik een bedreiging voor de gezondheid is.
In het verleden is ook ontdekt dat glucose-fructosestroop kwik bevat, een element dat giftig is in alle vormen, en een directe bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid. Hoewel de hoeveelheid kwik in de stof niet duidelijk gebaseerd is op onderzoek, is het gemakkelijk om dit feit te bagatelliseren en te zeggen dat het kwikgehalte een zeer ‘laag’ niveau heeft. In overweging genomen van het feit dat de gemiddelde Amerikaan nu 35 pond glucose-fructosestroop per jaar consumeert (voedsel is slechts één bron van blootstelling aan kwik), wordt het duidelijk, hoeveel in werkelijkheid de blootstelling aan kwik een bedreiging voor de gezondheid is.
Burgers eten zichzelf ‘dom’
Het is tijd voor zowel het publiek als de overheid om het voedsel paradigma te veranderen. De burgers eten zichzelf in ‘domheid’ en ziekte, en ze zijn er zich mogelijk niet eens van bewust van!
Het is tijd voor zowel het publiek als de overheid om het voedsel paradigma te veranderen. De burgers eten zichzelf in ‘domheid’ en ziekte, en ze zijn er zich mogelijk niet eens van bewust van!
WikiPedia:
Glucose-fructosestroop (ook bekend als High-fructose corn syrup, HFCS, Glucose-fructosesiroop, glucosesiroopen fructosesiroop) is een supergoedkope maisstroop die door enzymatische processen een grote toename van het fructosegehalte kent. Hierdoor benadert de chemische samenstelling die van suiker enigszins. Glucose-fructosestroop is een populair zoetmiddel omdat het veel zoeter is dan sacharose of glucose, goedkoper is en bovendien langer bewaard kan worden. Het wordt soms als "natuurlijke suikers" gepromoot.
En hoe zit het met Nederland?
Heel Holland ongezond van Peijnenburg!
Lekker, de ontbijtkoek van Peijnenburg! En gezond. Moet je eens kijken, je kunt kiezen uit naturel, volkoren en minder suiker… Weinig calorieën. 4% van de dagelijkse voedingsrichtlijn. Minder dan 2% vet. Ook nog! Dat moet wel goed voor je zijn, toch?
Niet!
De ontbijtkoek van Peijnenburg is zeer ongezond, die je ver van jezelf en je kinderen moet houden. De reden is dat er zo weinig vet in zit -hetgeen trouwens helemaal geen aanbeveling is- en dat de koek bomvol zit met de meest ongezonde suikersoort denkbaar: het zogenaamde Glucose-Fructosestroop. Er was gewoon geen ruimte meer in voor echte voedingsmiddelen... En dat maakt de verraderlijke bakseltjes van Peijnenburg tot heuse obesitas bommetjes. Lekker! Diabetes aanjagers met bijbaan als leververvetters.
Zie ook:
Misleiding van de Levensmiddelenindustrie - Waar op letten bij boodschappen doen?
Geüpload door 2getpersonaltrainingop 11 mei 2011
Ralph Moorman (rechts) en Jesse van der Velde over de marketing misleiding van de levensmiddelen industrie (voedingsindustrie), invloed van E-nummers, fructose en glucose en tips voor gezond boodschappen doen. Waar moet je op letten?
Bron: Zaplog.nl, Naturalsociety.comen Zapruder.nl
Posted: Eindtijdnieuws.blogspot.comen méér onthullende artikelen Facebook.com/Eindtijdnieuws
Tidak ada komentar:
Posting Komentar