Nieuwe Poll: 1 op de 7 mensen denkt dat het Einde van de wereld nabij is





















Bijna 15 procent van de mensen wereldwijdgelooft dat de wereld zal eindigentijdens hun leven en 10 procent denkt dat de Maya-kalender er op zou kunnen wijzen dat dit zal gebeuren in 2012, volgens een nieuwe poll. 

Het einde van de Maya-kalender, die zich uitstrekt over 5.125 jaar, op 21 december 2012, leidde tot interpretaties en suggesties dat het de einde van de wereld markeert.
"Of je nu denkt dat het einde zal komen door Gods hand, of door een natuurramp of een politieke gebeurtenis, wat de reden ook is,1 op de 7 denkt dat het einde van de wereld nabij is", zegt Keren Gottfried, research manager bij
Ipsos Global Public Affairs, die de poll voor Reuters heeft uitgevoerd. 

De reacties op de internationale poll onder16.262 mensen in meer dan 20 landen liep sterk uiteen met slechts 6 procent van de inwoners van Frankrijk, die geloven in een op handen zijnde Armageddon tijdens hun leven, tegenover 22 procent in Turkije en de Verenigde Staten, en iets minder in Zuid-Afrika en Argentinië.
Maar slechts 7 procent in België en 8 procent in Groot-Brittannië vreesden een einde aan de wereld tijdens hun leven.

Ongeveer 1 op de 10 mensen wereldwijd zei ook dat ze angstig of ongerust waren over het naderendeeinde van de wereld in 2012. De grootste aantallen waren te vinden in Rusland en Polen, de minsten in Groot-Brittannië.
 

Ipsos ondervroeg mensen in China, Turkije, Rusland, Mexico, Zuid-Korea, Japan, de Verenigde Staten, Argentinië, Hongarije, Polen, Zweden, Frankrijk, Spanje, België, Canada, Australië, Italië, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Indonesië en Duitsland. 

Volgens Gottfried zijn het vooral mensen met een lagere opleiding of inkomen, en mensen onder de 35 die geloven dat de Apocalyps nog tijdens hun leven in 2012 zal plaatsvinden. 'Misschien hebben degenen die wat ouder zijn, lang genoeg geleefd om minder bezorgd te zijn voor hun toekomst,' was zijn verklaring. 



Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, sla uw ogen op en beschouw de velden, dat zij wit zijn om te oogsten.  Joh. 4:35 

En Hij, die op de wolk gezeten was, zond zijn sikkel uit op de aarde, en de aarde werd gemaaid.  Openb. 14:16 

En Hij die zat op de Wolk – de Verlosser, Openbaring 14:14
En ik zag en zie, een witte wolk, en op de wolk iemand gezeten als eens mensen zoon met een gouden kroon op zijn hoofd en een scherpe sikkel in zijn hand. 

De aarde, haar bewoners zijn klaar voorde oogst.
Daarom zegt Hijtot hen:De oogst is echt geweldig”, maar de arbeiders zijn er weinig: Bid daarom de Heer van de oogst, dat Hij arbeiders uitzendt in zijn oogst. Amen.
Zie ook: 






Bron: Reuters.com 

Tidak ada komentar:

Posting Komentar